Herkomst

Van pootmateriaal tot aardappel

Omdat wij niet alleen handelen in aardappelen, maar deze ook telen op onze eigen akkergronden, weten wij als geen ander welke factoren zorgen voor een aardappel van de beste kwaliteit. Kwaliteit begint al bij het pootgoed. Wij selecteren zorgvuldig op leveranciers hiervan, voordat de pootaardappelen aan het begin van het nieuwe seizoen de grond ingaan. Vervolgens koesteren wij de gewassen; met behulp van vloeibare bemesting geven wij ze verschillende voedingsstoffen mee. Dit zorgt voor gezonde planten met een goede conditie, die daardoor minder vatbaar zijn voor ziektes.
Ook de schil krijgt door deze voedingsstoffen een betere kwaliteit. Ook de voedingsstoffen die al van nature aanwezig zijn in de rijke kleigrond van de Haarlemmermeer dragen bij aan de beste kwaliteit aardappelen. Dankzij de aanwezige kalk in de bodem worden de voedingsstoffen nog beter opgenomen door de plant. Na gemiddeld honderd dagen zijn de aardappelen klaar om te worden geoogst. Na de oogst worden de aardappelen onder speciale condities bewaard. Zo blijven ze het langst geschikt voor de verkoop, zonder aan kwaliteit in te leveren. 



Piepertweets